VONK Onderwijsinnovatie

print

Innovatiespotlight #3: Werken met praktijkbuddy’s

18 november 2022

Heb jij een tof onderwijsidee of ben je op zoek naar kennis en inspiratie over onderwijsinnovatie, dan kun je terecht bij VONK Onderwijsinnovatie. De rubriek Innovatiespotlight zet collega’s en studenten met toffe onderwijsideeën in het zonnetje.

Nog voor je aan je studie bij Avans begint, gekoppeld worden aan een buddy uit de praktijk. Het systeem is een succes bij de Academie voor Management, Bestuur en Finance in Den Bosch. Docenten en initiatiefnemers Christine Langeraar en Trudy Donkers zijn blij met de koppeling, net als studenten en buddy’s.In deze innovatiespotlight-video vertellen ze je hoe en waarom het buddysysteem zo goed werkt. 

Ook iets voor jouw opleiding?

De buddy begeleidt de student tijdens het eerste jaar. Daarna worden de studenten gestimuleerd om contact te houden. Is een buddysysteem ook iets voor jouw opleiding? In de handige toolkit vind je praktische informatie om dit systeem op te zetten. Uiteraard helpen Christine Langeraar of Trudy Donkers je ook graag verder. Neem gerust contact met ze op! 

Deel je idee met VONK

Weet jij iemand voor deze rubriek, dan hoort Marlies Klaren dit graag. In de VONK Onderwijsinnovatie Community kun je sparren met anderen, je idee of ervaring delen, je vraag stellen en leren van elkaar. VONK denkt mee met het finetunen van jouw idee, neemt drempels weg, helpt bij het realiseren van je idee en biedt waar nodig begeleiding, tijd, expertise, kennis, netwerk, geld en lef. Samen vlammen voor het onderwijs van morgen!
 

Laatst bijgewerkt op 18 november 2022.